Få ut det mesta av resan med hjälp av ett kreditkort

Det är inte mycket som slår en resa till Antillen. Men för att drömresan ska bli av behövs mycket planering. En del av planeringen består av att se till att du och dina medresenärer har rätt skydd om olyckan skulle vara framme. En stor del av det skyddet är självklart att ha rätt reseförsäkring, men faktum är att rätt kreditkort också kan vara till stor hjälp. Kreditkort som är speciellt för dig som reser mycket har ofta mer skydd än vad en vanlig hemförsäkring erbjuder. Att hitta rätt kreditkort kan vara svårt men genom att ta hjälp av en expertsida som www.kreditkort.nu så kan du enkelt få en bra överblick.

kreditkort-pa-resa

Skydd innan, under och efter resan med rätt kreditkort

Många kreditkort är specialiserade för att ge extra mycket förmåner och skydd för olika typer av köp och händelser. Det finns matkort, bensinkort och så resekort förstås. Med ett resekort kan din resa till Antillen förgyllas inte bara tack vare den extra trygghet som försäkringar innebär utan även tack andra saker som resekort kan ge dig som innehavare:

  • Ersättning vid förlorade kontanter/resedokument – Vissa resekort ersätter dig som innehavare av kortet vid förlust av både kontanter och resedokument. En stor trygghet då en förlust av kontanter och/eller resedokument kan vara förödande för vilken resa som helst.
  • Självriskskydd hem- och bilförsäkring – Att vara trygg på resan handlar inte bara om att vara skyddad på plats utan även att det du lämnar kvar hemma är i tryggt förvar. Med rätt resekort slipper du betala självrisken på hem- och bilförsäkringen om något skulle hända ditt hem eller din bil medan du är ute och reser.
  • Tillgång till flygplatslounger – De allra bästa resekorten ger dig som innehavare tillgång till flygplatslouger på flygplatser över hela världen. Här kan du slappna av i en lite lyxigare miljö, något som kan vara skönt innan såväl ditresan som hemresan.

Hitta det bästa resekortet genom att jämföra

Genom att jämföra kreditkort kan du hitta det kort som erbjuder bäst skydd och förmåner för dig och dina medresenärer innan, under och efter resan till Antillen. Vilket kort som är bäst är självklart individuellt vilket gör en jämförelse nödvändigt i jakten på det bästa resekortet. Förutom att jämföra förmåner och försäkringar borde du även jämföra årsavgift, räntor och andra avgifter som kan tillkomma. Glöm heller inte att allt du betalar med ditt kreditkort ska betalas tillbaka inom de räntefria dagarna för att du ska slippa betala räntekostnader.