Få en bättre resa med ett kreditkonto

För den som ska göra en större semesterresa är pengar ofta en avgörande faktor. Om man vill undvika onödiga små lån och krediter vid sin semesterresa men inte heller kan finansiera resekostnader genom sitt eget kapital är ett kreditkonto ett bra alternativ.

Detta eftersom att du kan ta ut mindre belopp utan kreditupplysningar vilket gör att du inte behöver ta ett onödigt stort lån utan kan anpassa efter hur resan utvecklas.

Ett kreditkonto är som ett kreditkort fast utan kortet

Ett kreditkonto fungerar som ett bankkonto som går att övertrassera. Kreditkontot öppnas med en fast kreditgräns, exempelvis 10 000 kr, dessa pengar kan tas ut i mindre summor eller i en klumpsumma. Detta innebär att du enkelt via ditt kreditkonto kan föra över pengar till ditt vanliga bankkonto vilket gör det ett mycket flexibelt sätt att finansiera en resa.

Tips! Ett kreditkonto kan vara en bra buffert för den som ska ge sig ut på en längre resa.

För dig som ska göra en större resa är detta speciellt användbart eftersom att det är svårt att veta hur mycket pengar man gör av med. Uppstår det oväntade utgifter eller om du exempelvis förlorar plånboken kan det vara skönt att ha en digital buffert.

Planera din ekonomi innan resan

Skönast är självklart om du slipper ekonomiska problem under semestern och för att se till att så är fallet är det smart att göra en budget. Hur mycket pengar du vill göra av med och hur mycket du har råd att spendera skiljer såklart väsentligt från person till person, men som en fingervisning i vad man bör tänka på finns ett par punkter:

  1. Mat. Matpriserna varierar enormt från land till land. Se därför till att du är väl insatt i hur resturangpriserna ser ut i det land ditt du planerar att åka. Glöm inte heller att det i många länder finns en dricks-norm på 20% av beloppet eller liknande.
  2. Boende. För den som inte bokar boende innan man åker kan kostnaden skilja enormt. Kanske får du ett betydligt bättre och billigare boende, men det kan också bli betydligt dyrare. Boka boende innan resan för att bättre kunna planera ekonomin.
  3. Shopping. Om man åker på en shoppingresa ska man inte bli förvånad om utgifterna snabbt skenar iväg. Kombinationen av att befinna sig utomlands och att samtidigt köpa mycket kläder och smycken kan lätt bli oväntat dyr.
  4. Upplevelser. Planerar du att se och göra mycket för att uppleva stora delar av det land du befinner dig i ska du också vara beredd på att det kan kosta. Ofta tillkommer det flera utgifter och det kan snabbt bli dyrt.

Håller du koll på dessa utgifter så har du bättre chanser att få en överblick över kostnaden för hela resan och kan därför vara betydligt tryggare i att veta vad din resa kommer kosta.