Stora Antillerna

Antillerna är en region i Karibien som ofta benämns som paradiset på jorden. Antillerna är uppdelade i Stora och Små Antillerna, där Stora Antillerna omfattar fyra stora öar: Jamaica, Puerto Rico, Kuba och Hispaniola som inkluderar Haiti och Dominikanska Republiken. Detta är med andra ord ett färgglatt och soligt örike där det verkligen finns något för alla.

En smart idé kan vara att kombinera besöket på någon av öarna med att ta en båttur runt i regionen för att utforska Antillerna till fullo, även om var och en av öarna som ingår i Stora Antillerna kan vara spännande nog.

Stora Antiller har länge varit givna turistresemål för europeiska och amerikanska turister som vill fly vardagen och njuta av sol, värme och turkosblått hav. Just de vita stränderna, det klara vattnet, den behagliga temperaturen och de goda drinkarna är ofta vad vi tänker på när platser som Jamaica, Kuba och Puerto Rico nämns. Men här finns också en stark lokal kultur, hantverk och mat som utmanar smaklökarna. Den som vill uppleva mer förutom sol och bad har alla möjligheter att utforska den lokala kulturen.

Hur du tar dig till Stora Antillerna

För att ta dig till Stora Antillerna flyger du bekvämt direkt från Skandinavien till någon av de större öarna. Både Jamaica, Kuba och Puerto Rico har stora och internationellt väl fungerande flygplatser, och det går också att ta sig direkt till Haiti, även om landet fortfarande är härjat av jordbävningen som krossade stora delar av landet 2010. Det går även kryssningar i Stora Antillerna vilket passar den som vill se så mycket som möjligt. Väl på plats tar du dig lätt runt med taxi eller hyrd bil, då den lokala lokaltrafiken ibland kan vara charmigt opålitligt. De flesta hotell kan också bistå med transport till och från flygplatsen, samt hjälpa till med antingen hyrbil eller bil med chaufför om du önskar ta dig runt på den ö du besöker.

Engelska fungerar bra

När du besöker Stora Antillerna kan du som regel klara dig på engelska, vilket pratas av majoriteten av servicepersonalen. Om du önskar ta dig runt på egen hand eller vill besöka mindre orter med mindre antal turister kan du behöva kommunicera på antingen spanska eller franska. Stora Antillerna är dock kända för sin vänlighet, och du kommer snabbt charmas av den lokala befolkningen. Detta är en perfekt plats för oss skandinaver att släppa rutinerna och njuta av det varma klimatet, god mat och dryck samt musik som får det att rycka i benen.