Se & göra

I Karibiska havet ligger ögruppen Antillen. Många som åker hit på semestern gör det för att sola och bada. Men öarna har mer att erbjuda än värme och avslappning. Här nedan presenteras några större turistattraktionerna och vanliga nöjen i Antillen.

Göra – Vattenaktiviteter

Vill man se havet från ett cyklop, eller fiska betydligt större fiskar än vad svenska vatten har att erbjuda, är Antillen ett perfekt resmål. Hyr egen båt, med eller utan guide. Men var beredd på att det kostar. I Bonaire är dykning, snorkling, vindsurfing och paddling mycket stort. De som älskar vattnet och vill roa sig med vattenaktiviteter kommer alltså lätt att hitta nöjen som passar intresse.

Se – Naturen

CuracaoBesök Aruba eller Curaçao om du främst vill njuta med ögonen (hellre se än göra). Aruba bjuder på utflykter till kaktusdalarna, långa sköna stränder och museum som kan besökas. Mer fart blir det mellan januari och april då det genomförs karneval här.

I Curaçao finns Willemstad som är upptagen på världsarvslistan av Unesco. Detta tack vare de historiska pastellfärgade husen som påvisar holländarnas koloniala historiska inslag.

Cirka en mil från Willemstad ligger även en strutsfarm. Utöver det finns Hatogrottorna som kan vara spännande att besöka.

Helt klart har Antillen något för alla som vill se och uppleva naturen på nära håll.

Äta – Restauranger

En stor del av ekonomin i Antillen bygger på turismen. Detta har sina fördelar och nackdelar. Nackdelen är att besökarna i vissa fall kan sakna den ”inhemska och genuina maten”. Restaurangerna domineras av snabbmatsrestauranger samt restaurangkedjor som känns igen från USA eller Europa. En hel del inslag av asiatiska restauranger finns även. Den som vill komma åt det ”karibiska köket” får åka ut på landsbygden. Detta i likhet med det mesta om man vill uppleva hur befolkningen har det och inte bara leva ett klassiskt turistliv.

Shoppa – Ädelstenar

Åker du på semester för att göra fynd och shoppa billigt? Välj då ett annat resmål. Här är det exklusivt och dyrt. Nästan rakt över. Diamanter, guld och märkeskläder finns det gott om.

Romantik – Bröllop

För en kostnad på några tusen går det att anordna en giltig vigsel. I detta fall rekommenderas att en bröllopskoordinator anlitas. Inte minst eftersom de har lokalkännedom och kan lösa de flesta problem som uppstår. Det är inte heller speciellt dyrt. Frågan är om det går att gifta sig på mer romantiskt ställe än på en lång vit sandstrand i solnedgången.