Kryssning i Antillerna

När det kommer till att upptäcka Antillerna kan en kryssning vara ett av de bättre alternativen. Genom att kryssa dig fram mellan de många öarna kan du uppleva hela regionen inom loppet av en vecka eller 10 dagar, vilket kan vara bra som en första glimt av denna fantastiska paradisvärld. Naturligtvis finns det en charm med att stanna längre på en plats och upptäcka den lokala kulturen med allt vad det innebär, men faktum är att många av Antillernas öar är relativt små med ett begränsat utbud om man inte gillar att slappa i en hängmatta framför ett bländande blått hav, dagarna i ända. Den som vill se olika stränder och uppleva de olika öarna en efter en för att kunna bilda sig en helhetsuppfattning om området gör helt rätt i att välja en kryssning för ett besök i soliga Antillerna. Det finns mycket att se och göra och med en kryssning får du ta del av det mesta och bästa som finns att erbjuda.

Flytande hotell

Idag är kryssning inte längre något som enbart är reserverat pensionärer från Florida, och kryssningsfartygen liknar ofta flytande lyxhotell snarare än båtar. Ombord på de stora kryssningsskeppen kan du ofta hitta massor av underhållning i form av gym, pooler, spa, casino, biografer och teatrar. Ofta har fartygen ett brett utbud av restauranger, barer och caféer, och hytterna är som regel moderna och spatiösa. En kryssning i Antillerna innebär som regel att man flyger till regionen för att hoppa ombord på ett lokalt fartyg, för att efter resans slut resa tillbaka till Skandinavien med flyg. Bland svenska företag så erbjuder bland annat Ving kryssningar i Karibien.

Med en kryssning som utgångspunkt kan du ofta välja att spendera dagarna antingen ombord på kryssningsfartyget eller i land på någon av de exotiska öarna. Natten spenderas ofta ombord på fartyget, som ibland transporterar sig till andra öar just nattetid, men det finns ibland också möjlighet att övernatta på fastlandet i någon av Antillernas många mysiga vikar. Undersök möjligheterna och se vad din kryssningsförmedlare kan erbjuda, för att få ut så mycket som möjligt av Antillernas fantastiska paradis. Kom också ihåg att det ibland kan behövas speciella vaccinationer för att besöka tropiska klimat.

Gör avstickare

Under en kryssning i Antillerna kan du ofta hinna med olika öar och kan ibland även inkludera en vistelse i det som kallas Karibien, kanske också med en tripp till populära Jamaica och Kuba. Här har du möjlighet att via ett kryssningsfartyg uppleva öar som Barbados, St. Lucia, Trinidad och Tobago och Bahamas, samt naturligtvis hjärtat av Antillerna med Curacao, Aruba och Bonaire. Dessa tre kallas ofta för ABC-öarna och utgör navet i Antillerna.