Använda kontantkort på Antillen

Planerar du en längre vistelse på Antillen så kan ett lokalt kontantkort vara en bra idé. Med ett lokalt kontantkort kan du spara stora pengar jämfört med att använda ditt svenska abonnemang. Att få tag på ett SIM-kort är inte svårt och att fylla på kontantkortet med pengar för att få möjlighet att ringa, smsa och surfa kan du ofta göra genom respektive operatörs hemsida.

kontantkort-antillen

Ett lokalt kontantkort gör att du slipper chocken din mobilräkning skulle innebära om du fortsatt använda din mobil som du gör i Sverige. I den här artikeln går vi igenom de fördelar som finns med ett lokalt kontantkort men självklart även vilka operatörer som finns, hur man köper ett SIM-kort och hur man laddar sitt nya kontantkort.

Kontantkort underlättar din vistelse

Genom att ha ett lokalt kontantkort underlättas kontakt med hotell och arrangörer av resor och aktiviteter. Det kan även vara väldigt skönt att ha en telefon med kontantkort om ett nödläge skulle uppstå då du enkelt kan kontakta polis, ambulans eller brandkår.

Är ni ett sällskap som reser så är det självklart smidigt om fler än en person har en telefon med ett lokalt SIM-kort. På så vis kan ni enkelt och billigt kontakta varandra. Tänk på att kostnaden för att ringa från ett svenskt nummer till ett annat på Antillen kostar lika mycket som att ringa något hemma i Sverige. Ett lokalt SIM-kort är därför att föredra även om det finns svenska kontantkort med relativt billiga utlandspriser.

Köpa kontantkort på plats

På Antillen finns flertalet s.k. teleshops där du kan köpa både kontantkort och abonnemang. Enklast är kontantkort som du sedan kan fylla på antingen på plats i teleshopen eller från operatörens hemsida. Det finns fler operatörer att välja på men de två största är Setar och Digicel. Setar erbjuder precis som många andra mindre företag även uthyrning av mobiltelefoner med kontantkort inkluderat i priset. För dig som redan har en egen mobiltelefon är det dock en onödig kostnad då din telefon fungerar minst lika bra att använda.

Jämför svenska alternativ innan resan

Genom att kontakta din operatör innan du reser så kan du vara säker på vilka kostnader det skulle innebära om du mot förmodan använder ditt svenska kontantkort på resan. Det kan också vara en idé att jämföra kontantkort från flera operatörer innan du reser för att hitta det som passar dig bäst. Att säga vilken operatör som är billigast på just Antillen är svårt då det beror på hur du kommer att använda telefonen, dvs. om din förbrukning består av samtal, surf eller sms. Därför är en egen, personlig jämförelse att rekommendera