Använda mobilen på Antillen

Att fortsätta använda sitt svenska mobilabonnemang på Antillen kan bli en mycket dyr historia. Även om svenska operatörers utlandspriser sakta men säkert börjar bli lägre så är det framför allt inom Europa det sker och priserna på Antillen är fortfarande ofta tio, om inte hundra gånger högre än de vanliga priserna för att ringa inom Sverige.

Att vara försiktig med sitt användande är därför en stark rekommendation. Att vara ute i god tid med ärenden som kräver samtal och att ersätta samtal och sms med appar med liknande funktioner är några av de tips vi går igenom i den här artikeln. För mer utförliga rekommendationer kan du ta del av några av de tips som Post- och televerket sammanställt.

Planerar du att spendera en längre tid på Antillen så kan det vara en god idé att väl på plats se sig för efter ett abonnemang eller kontantkort att ersätta det svenska med. Är din resa till Antillen bara någon vecka eller två så kan det kännas överflödigt att köpa till ett nytt SIM-kort. Vi rekommenderar då istället att du ser till att du har ett svenskt abonnemang men så låga utlandspriser som möjligt. Det enklaste sättet att göra det på är genom att göra en jämförelse av alla abonnemang på Mobilabonnemang.

Planera genom att boka allt i förväg

Hade du varit på semester i Sverige istället för på Antillen så hade du troligtvis använt din mobiltelefon för att få information, planera och boka resor, boende och aktiviteter. Med tanke på de höga kostnader det skulle innebära om du gjorde samma sak på plats på Antillen så råder vi dig att så gott det går undersöka, planera och boka dina resor, boenden och aktiviteter i förväg.

Ett annat alternativ är att i så stor utsträckning det är möjligt boka resor, boende och aktiviteter via internet. De allra flesta hotell och resebyråer har idag väl utvecklade hemsidor där du enkelt kan få en överblick över möjliga alternativ och kostnader. Skulle du ha några frågor finns det vanligtvis mailadresser och/eller frågeforumlär där du kan ställa frågor och få svar.

Ersätt samtal och SMS med appar

skype-istallet-for-mobilsamtal

Har med dig en smartphone, surfplatta eller dator på resan så finns det idag mängder med alternativ för att ersätta vanliga samtal och sms. Tjänster för att ringa via internet som Skype är kostnadsfritt, fungerar på både telefoner, datorer och surfplattor och är väldigt enkelt att installera och använda.

Vad som är otroligt viktigt att tänka på är att du, när du använder tjänster som kräver internetanslutning, är ansluten till ett WiFi-nätverk och inte använder mobildata då kostnaderna för detta med ett svenskt abonnemang ofta är otroligt höga. WiFi-nätverk kommer du att hitta på de allra flesta hotell, restauranger och caféer. I många fall är de kostnadsfria men de kan även komma med en avgift som du då betalar innan du kan börja använda nätverket. Användning av WiFi kan därför aldrig resultera i oväntade kostnader.