Ta lån för att resa till Antillen

En plats med ljusblått vatten, kritvita stränder och palmer som svajar i vinden är mångas drömresa. Dessvärre är drömresor som den till Antillen inte något som alla har råd med. För att ha råd gäller det att göra en noggrann ekonomisk planering och se över vilka kostnader en resa skulle innebära. Även på plats gäller det att vara ekonomiskt eftertänksam då det ökar chanserna att reskassan räcker hela semestern ut. Vi tänkte lista några tips som gör att dina chanser att komma iväg på din drömresa ökar och att du när du väl kommit iväg kan få ut det absolut mesta av din vistelse på Antillen.

Håll nere dina resekostnader

För att veta vad en resa till Antillen kommer att kosta dig så är det viktigt att du gör en tydlig budget som innehåller de kostnader som kan komma att uppstå. Några kostnader du bör räkna med är kostnader för flyg, boende, mat och dryck, aktiviteter och transport på orten. Vad som inte är lika lätt är att hålla dessa kostnader så låga som möjligt. Därför tänkte vi ge våra tre bästa tips för just detta:

  • Planera dina resa noga – Genom att planera din resa noggrant så kan du hitta de billigaste priserna för t.ex. transfer till och från flygplats, dyk-kurser etc. Då minskar risken för att du tar det första, bästa (och kanske dyraste) alternativet på plats.
  • Res på lågsäsongen – Priser på resor till Antillen skiljer sig mycket mellan hög- och lågsäsong. Jämför gärna innan du bestämmer dig.
  • Res i ett stort sällskap – Ju fler ni är som reser desto billigare blir såväl boende som transport.

lana-for-att-resa

Få pengarna att räcka längre

Hur väl du än planerar din resa så kan det hända att reskassan börjar sina halvvägs in på resan. Vi har därför även sammanställt våra bästa tips för att få reskassan att räcka hela veckan ut:

  • Akta dig för spontanköp – Köp inget utan att tänka efter en extra gång. Framför allt vid köp av dyra souvenirer.
  • Jämför dina alternativ – Väl på plats kan det vara lätt att ta första bästa alternativ om du har dålig koll på prisläget. Jämför därför alltid, speciellt vid större köp.
  • Planera med framförhållning – Planera den tid du har kvar på semestern. Bokar du till exempel aktiviteter några dagar i förväg är det stor chans att du får ett bättre pris.

Var försiktig med att låna pengar till att resa

Ett sätt att finansiera hela eller delar av resan är att låna pengar. Vet du att du kommer att få pengar inom en snar framtid så kan du då använda dessa för att betala av lånet tillsammans med räntekostnader. Tänk på att alltid på att jämföra alla lån innan du bestämmer dig då det innebär en större chans att få låna pengar med låg ränta och med schyssta villkor.

Tänk även igenom din ekonomiska situation innan du tar ett lån så att du vet att du kommer kunna betala tillbaka det du lånat. Eventuella återbetalningssvårigheter kan leda till större kostnader än beräknat och värsta fall en betalningsanmärkning.