Åtta sätt att ha den bästa och billigaste sommarsemestern

1. Sök lokalt
Det brukar finnas massor av roliga ställen att besöka i din egen hemort, som du kanske inte funderat kring tidigare. Bege dig till din lokala turistbyrå och kolla in reklambroschyrer för sevärdheter i närheten av där du bor.

2. Road Trip
Man behöver inte åka utomlands för att göra en spännande Road Trip. Äventyret kan finnas bara runt hörnet. Upptäck och utforska. Ta en karta och rita ut vart ni har varit och vart ni kan åka.

3. Prova på Camping
Camping behöver inte bara vara att plantera sin husvagn på en campingplats och stå där hela sommaren. Sverige är fullt av campingplatser som ni kan åka runt till och uppleva flera städer och landskap på samma semester.

4. Dela på kostnaderna
Om du har nära vänner eller familj med liknande intressen, försöka planera en gemensam semester och dela kostnaderna. Gör listor och utse olika ansvarsområden med målet att hålla alla nöjda.

5. Hyr en lägenhet i stället för hotellrum
Att hyra en lägenhet av privatperson är oftast mycket billigare än att bo på ett hotell. Dessutom erbjuder lägenheter ofta ett imponerande antal roliga grejer – som fullt utrustade kök, omsorgsfull och personligt dekorerad inredning och ofta engagerade hyresvärdar som kan ge er bra tips på vad området har att erbjuda.

6. Husbyte
Husbyte är ett roligt sätt att se en ny del av landet utan att spendera upprörande summor för att bo där.

7. Erbjud dina tjänster
Byt tjänster med grannar. Det kan annars bli dyrt att få djur omhändertagna, gräsmatta klippt, huset vaktat. Se till att grannen kollar till ditt på din semester och vice verca.

8. Fråga runt
När du är på en semesterort, fråga lokalbefolkningen om deras favoritrestaurang och vad de brukar göra för att roa sig. Det är oftast bättre och billigare än det som erbjuds till turister.